WinKAS har fået RSS! - WinKAS A/S

WinKAS har fået RSS!

Gå aldrig glip af nyheder fra WinKAS igen!

Hvad er rss-feed? Nem Nybegynder-Guide!

Alle snakker og skriver om rss-feeds og nu har WinKAS også fået et rss-feed. Men hvad er det så for en størrelse?

Et rss-feed er en simpel version af en hjemmeside, som man kan bruge til at holde sig opdateret med nyheder/artikler på den aktuelle side.

Lad os tage et eksempel: På www.winkas.dk kan du jo altid gå ind og læse alle nyheder – på en måde som er grafisk præsentabel og med smart opsætning af kolonner og så videre.

nyheder

Og lad os så se versionen med rss-feed.

rssfeed

Her er der tale om en helt simpel side, hvor der er en overskrift og de enkelte artikler står i en liste nedenunder.

Det betyder simpelthen, at vi skærer al det overflødige af hjemmesiden og laver en simpel præsentation af nyheder og arktikler.

Hvad skal jeg bruge et rss-feed til?

Det smarte ved rss er, at du med et lille program – en rss-læser (også kaldet en feed-reader) kan holde øje med alle dine yndligshjemmesider uden hele tiden at skulle besøge dem for at se om der er nyt.

Lad os sige at du gerne vil have besked, når der er nyheder fra udlandet og du gerne vil have besked, når WinKAS har skrevet noget nyt på sin blog. Hvis du sætter de to rss-feeds ind i din rss-læser, så er du altid opdateret med nyhederne helt automatisk. De to feeds har disse adresser: http://www.dr.dk/nyheder/service/feeds/udland og https://www.winkas.dk/feed.asp

Du abonnerer altså bare på de to adresser gennem din rss-læser. Derved får du besked, hver gang der er nyt på hjemmesiden. Her besked indeholder en titel og evt. en beskrivelse af nyheden, samt et link direkte til nyheden på den pågældende hjemmeside.

Hvorfor er det smart? Det er smart, når du følger med i flere blogs og måske underafdelinger af nyhedssider på nettet, hvor der ikke er opdatering hvert andet minut. Ved at abonnere på et rss-feed i din læser, kan du springe over at skulle besøge alle hjemmesiderne for at tjekke om der er kommet nye artikler til siden sidst.

Hvordan kommer jeg i gang?

Først skal du vælge en rss-læser (altså det program, som du lægger dine rss-feeds ind i som abonnementer).

Der er 1000-vis at vælge i mellem – lad os ikke spilde tiden på det. Jeg gennemgår her to muligheder: Google Reader, som fungerer via din browser og Microsoft Outlook.
Google Reader

Google Reader er en internetbaseret rss-læser, så du skal ikke installere et ekstra program på computeren men i stedet bruge sin almindelige browser til at åbne en hjemmeside på nettet – ligesom du måske kender det fra en webmail. Google reader er let at komme igang med.

Start med at gå ind på www.google.com/reader/. Tilmeld dig, ved enten at oprette en Google-konto eller ved at bruge den du evt. allerede har. Når du er oprettet, kan du fx prøve at abonnere på de to rss-feeds fra mit eksempel ovenfor. Det gør du ved at kopiere deres adresser og trykke på knappen med Add subscription inde i Google Reader. Indsæt adressen dér, og du er klar.

En kommentar fra en WinKAS-supporter 2014: Google Reader lukkede i juli 2013 (nu er artiklen jo også fra januar 2012). Men jeg kan da anbefale http://theoldreader.com/ – som er en udmærket arvtager.

Der ud over findes der jo også masser af programmer til alle mulige platforme, hvis man ikke bryder sig om web-baserede løsninger (fx FeedDemon, Microsoft Outlook, NewzCrawler, Leaf, NewsFire, Feedly, m.fl.)

googlereader

Microsoft Outlook

Fra og med version 2007 har Microsoft Outlook understøttet rss, så du kan få nyhederne leveret i en mappe, ligesom dine e-mails.

I din mappeoversigt i Outlook finder du en mappe ved navn ”rss-kilder”. Højreklik på denne og vælg ”Tilføj ny rss-feed”. Indtast herefter adressen på et rss-feed.

Outlook vil nu holde øje med feed-adressen og hente nyheder helt automatisk, hvorefter du kan læse dem, som om det var almindelige e-mails.

outlookrss

Hvordan finder jeg et rss-feed?

rssikonFørst går du selvfølgelig ind på den side på internettet, som du gerne vil abonnere på. Derefter leder du først efter rss-feed symbolet og klikker på det. Hvis du ikke kan finde sådan et symbol, så led efter tekster som RSS, Feed, Atom, Syndication, XML, Subscribe. Alle disse betegnelser handler om det samme — nemlig rss-feed.

Klik dig igennem og find dit feed. Du kan altid kende det for det ser ud som jeg har vist det i eksemplet. (gult sidehoved og hvid baggrund for listen over artikler).

Hvis det er helt umuligt at finde det, så søg i søgefeltet på den pågældende hjemmeside efter rss, og hvis det også kikser, så skriv en kommentar nedenfor, og jeg vil hjælpe dig med sagen, så vi kan få nogle gode eksempler på løsninger.

Smartphone

smartphonesrssVi vil også helt klart anbefale at bruge en Smartphone, hvor man også kan installere forskellige rss-læsere, fx:.

Android

iPhone

NB: WinKAS A/S bærer ikke ansvar for installation af 3. parts produkter

God fornøjelse og tillykke med din nye viden!

Beautiful amazing hair, my husband absolutely loved them I would highly recommend them im one that lace wigs to say these are one of the best ones I have came across. It looks very natural, I absolutely love it. I would recommend to lace wigs who like full hair. I have purchased multiple lace wigs both synthetic and real and human hair extensions to this one. I can even bring myself to purchase any other brand or from any other source now because I love this one so much. Color is true to picture and it blends in with my hair perfectly, but there is a lot of lace wigs uk attached.