Kan man bare skifte kontonummer?

Hos WinKAS support afdeling oplever vi ofte, at kunder kontakter os vedr. opbygning af en kontoplan eller direkte søger hjælp til forståelse.

Når vi sidder i disse situationer, så går snakken jo og den generelle opfattelse er, at når en konto har været brugt, så kan denne ikke slettes og kontoplanen kan ikke umiddelbart ændres (Opbygningen)

Det er også 100% korrekt, at en konto ikke kan slettes, når den indeholder posteringer – men vi er jo også alle enige om at en konto kan slettes, hvis denne ikke indeholder posteringer ik??

Det er således, at WinKAS pro systemet indeholder en funktion, som gør det muligt at overføre alle posteringer fra en konto til en anden i kontoplanen. Dette betyder, at hvis man ønsker at slette en konto ellign, så kan man blot overføre alle postering til en anden konto. Herefter kan den aktuelle konto slettes og en ny kan oprettes. På denne måde får vi pludselig mulighed for at ændre på vores kontoplan midt i en driftperiode.

Kreditorer og Debitorer

Ja og Ja – Dette gør sig også gældende for både kreditorer og debitorer. Vi skal selvfølgelig lige sige, at det ikke er muligt, at flytte posteringer fra en debitor til en finanskonto. Alle flytninger kan kun udføres inden for en kategori (Finans – Debitorer – Kreditorer)


WinKAS Pro – Skift kontonummer