En menu – eller mange menuer?

menuerFørste gang en person afprøver et softwaresystem, er det vigtigt at denne person nemt kan finde de ønskede funktioner. Jeg er sikker på, at vi alle kan være enige om denne påstand.

I WinKAS udviklingsafdeling har denne proces altid været en vigtig del af udviklingen, da vi ønsker, at brugerne får den bedste tilgang til systemet. Hertil har vi brugt en morfologisk analyse.

Resultatet af analysen er en lokalisering af de elementer i programmet, som gør det sværere at bruge programmet. Elementerne kan enten erstattes, omplaceres eller udbygges, så kompleksiteten falder og brugeren lettere kan benytte programmet til sit formål.

Morfologisk analyse

En morfologisk analyse fokuserer på, hvor let programmet er at bruge. Er informationen tilgængelig på det tidspunkt og sted, hvor brugeren forventer det? Skal brugeren huske på megen information for at finde rundt i programmet?

Morfologisk analyse og lidt mere

Udover at fokusere på de rette placeringer, har vi givet mulighed for, at brugeren selv kan opbygge sine egne specielle menuer. Dette betyder, at WinKAS Pros “forside” kommer til at fungere som dit eget skrivebord, hvorpå du kan placere de mest brugte funktioner fra WinKAS Pro.

Vi har også lavet en video, som beskriver hvordan du kommer i gang med at opsætte dine egne menuer i WinKAS Pro:


Menustrukturen i WinKAS Pro