De tabte lysten – Du vandt administrationen

overvaeldetUanset om du sidder i en forening eller virksomhed og gennemfører et koncept, som tilfører en masse ny aktivitet, vil du jo altid glæde dig over de positive elementer… Hvem kender ikke til den dejlige fornemmelse… Alle Jubler jo..

Nu kommer der så et “Meeen…”

Uanset hvad, så oplever man jo også den modsatte situation. Nemlig at miste kunder eller medlemmer. Bare tanken om at skulle sidde og rydde op i finansen efter de debitorer, som har differencer eller lignende, kan nogen gange give mareridt! Prøv at forestille dig en forening, hvor 1/3 ikke gentegner kontingent efter generalforsamlingen.

De bogholdere og kasserere, som har prøvet at sidde med denne negative funktion, kender til det store arbejde, der ligger i denne funktion. Opgaven er jo desuden fuldstændigt drænet for positivitet, da der er tale om en nedgang.

Ingen kan vist glæde sig, ved tanken om at skulle foretage manuel udligning af kunder eller medlemmer, som ikke længere er en del af fællesskabet.

“Nulstil debitorsaldi”

Godt du fandt WinKAS Pro! Nemlig! WinKAS Pro har en dejlig funktion, som kan hjælpe dig i denne situation — “Nulstil debitorsaldi”.

Du finder funktionen under menupunktet Finans→Årsafslutning→Nulstil debitorsaldi (eller “medlemssaldi”/”kundesaldi”, afhængigt af din opsætning.)

nulstil-kundesaldi

Her kan du vælge et udsnit og indtaste en minimumssaldo, samt en opgørelsesdato. Herefter vil funktionen gennemgå alle debitorerne og automatisk udligne alle. Nemmere kan det ikke blive! Alle posteringer oprettes og du skal blot godkende kladden inden bogføring.

Derfor siger vi: “JA DA, du vandt jo administrationen!”