De livsvigtige budgetter - WinKAS A/S

De livsvigtige budgetter

grafFørste skridt til en sund økonomi, er at lave et budget. Dette er rigtig mange eksperter enige om, men hvordan det skal laves, er der mange forskellige meninger om. Nogle mener at de bedste budgetter er de mest avancerede og andre mener at et simpelt budget også kan være godt.

Jeg er af den overbevisning at at simpelt budget er det bedste, det er nemlig overskueligt og nemmere at følge og holde styr på.

Men hvad er et budget så?

Et budget er en prognose for den fremtidige udvikling i din virksomhed/forening for både likviditeten og resultatet. Et budget bør helst ikke være for avanceret, men på en simpel måde samle information omkring anslået værdi af salg og omkostninger for et givent regnskabsår.

Et udførligt budget giver mulighed for lettere at følge op på forventninger og konstatere hvilke elementer, som ikke er gået som forventet.

Et budget er en fremtidsudsigt/prognose for de økonomiske begivenheder.

Resultatbudget

Resultatbudget omfatter en budgettering af virksomhedens resultat. Dette betyder, som ovenstående at man laver en bedømmelse over de forventede indtægter og omkostninger. Afhængig af virksomhedens størrelse og art kan budgetprocessen se ganske forskellig ud.

Likviditetsbudget

På lige fod med resultatbudgettet kommer likviditetsbudgettet. Dette dækker over en fremtidsvurdering af, hvordan kontante midler figurerer i virksomheden.

Likviditetsbudgettet udarbejdes ud fra et overblik over en periodes indtægter og omkostninger. Det giver overblik over hver periodes likviditetsoverskud eller -underskud.

Denne type af budget benytter oftest beløb inklusiv moms.

En virksomheds solvens niveau vurderes oftest på baggrund af et likviditetsbudget.

Prognose/Periode vurdering

I en periode inde i et budget år oprettes oftest en prognose, som egentlig skal forstås som et tilrettet/justeret budget. Perioden er igen afhængig af virksomhedens størrelse og aktiviteter.

Dette betyder rent faktisk at man gennemgår budgettet med de realiserede tal og tilretter sine forventninger for resten af året. På den måde får man et mere realistisk billede for resten af regnskabsåret.

WinKAS Pro & budgetter

Som du nok næsten kan regne ud, er der selvfølgelig også mulighed for at styre budgetter i WinKAS Pro. Budgetterne kan oprettes for både projekter, afdelinger og dimensioner. Ved at arbejde med budgetterne i forhold til WinKAS Pros regnskabsrapporter, får du mulighed for at lave udskrifter hvor både budgettal, realiserede tal og afvigelser i tal og procenter kan angives.

Beautiful amazing hair, my husband absolutely loved them I would highly recommend them im one that lace wigs to say these are one of the best ones I have came across. It looks very natural, I absolutely love it. I would recommend to lace wigs who like full hair. I have purchased multiple lace wigs both synthetic and real and human hair extensions to this one. I can even bring myself to purchase any other brand or from any other source now because I love this one so much. Color is true to picture and it blends in with my hair perfectly, but there is a lot of lace wigs uk attached.