WinKAS Selvbetjening og Internet Explorer - WinKAS A/S

I 2015 frigav Microsoft browseren ”Edge” som erstatning for ”Internet Explorer” (IE). Siden da har IE ikke modtaget større sikkerhedsopdateringer eller funktionalitetsopdateringer for at kunne understøtte de mange moderne webstandarder og sikkerhedskrav. Microsoft frarådede for nylig brugen af IE som en standardbrowser og statistikkerne viser også et stort fald af brugen af denne browser på verdensplan og i Danmark.

Nedenstående Link til Microsoft Cyber sikkerhedschef, ”Chris Jackson”, som har skrevet dette blogindlæg under overskriften ”Farerne ved at benytte Internet Explorer som en standard Browser” (Engelsk)

Farerne ved at bruge Internet Explorer som standard Browser

For at give os mulighed for at fortsætte med at drage fordel af moderne webstandarder og for at kunne levere forbedret funktionalitet og den bedst mulige brugeroplevelse på WinKAS Selvbetjening platformen – har vi derfor valgt at stoppe understøttelse af denne browser.

Stoppe understøttelsen – Hvad betyder det egentlig?

At stoppe understøttelsen betyder IKKE at man ikke længere vil kunne bruge Internet Explorer, men at vi som software hus ikke længere vil teste vores produkter på den gamle platform, samt ikke tage hensyn til om at nyere kode kan afvikles på platformen.

Samtidig så vil vi ikke længere rette fejl på design eller funktionalitet, som kun fejler på Internet Explorer.

Hvornår?

Vi vil derfor pr. 1/3-2020 ikke længere understøtte Internet Explorer.

Statistik

Nedenstående statistik, som er taget via ”gs.statcounter.com/browser-market-share” viser at Internet Explorer i 2019 er under 4% totalt set i Danmark i 2019.

Anbefaling

Vi vil anbefale at udsende en informations mail til Jeres WinKAS Brugere i løbet af februar 2020, hvor I informerer om, at browseren ”Internet Explorer” langsomt bliver udfaset.

Med venlig hilsen

IT-Chef

Michael Jørgensen

WinKAS A/S